Vegetáriánus táplálkozás, vegetarianizmus - banner
Vegetáriánus táplálkozás, vegetarianizmus kezdőlap
Vegetáriánus fórum >> Vegetáriánus kismamák, gyerekek
You are not logged in  |  |  | 
Jump to :

vegetariánus kismamaHits: 1273
Adri
2007-10-08 18:24
[     ]

Már öt éve teljesen vegetariánus vagyok, a terhességem alatt is teljesen vegetariánusan eszem. A tojást  is kihagyom.

A kisfiam most 1 hónapos, teljesen egészséges, minden rendben van vele, és gyönyörű.

A terhességem alatt sem okozott semmi gondot a hús és a tojás mellőzése, annak ellenére sem, hogy tejérzékeny vagyok, ezért a tejtermékeket sem tudom megemészteni. A szervezetünknek nincs szüksége állati eredetű ételre ahhoz, hogy megkapjuk az összes fehérje-képződéshez szükséges aminosavat. A húst remekül lehet szójával pótolni. Mivel én a szóját nem nagyon szeretem, ezért nagyon sok saját készítésű zabtejet és búzafűlevet ittam, sok diót, lencsét ettem. A zabban tényleg rengeteg fehérje van, és jó hatással van az idegekre is. De aki szereti a szóját, annak tényleg semmi problémát nem okozhat a hús elhagyása.

szóval, mindenkit csak bátorítani tudok a vegetariánus terhességre, a babának is ez a legjobb, és a mamának is. Nemcsak testileg egészségesebb életmód, de a tudatunk is tisztább lesz. És így a baba tudatát sem terheli az állati energia nehezebb súlya.

A szüleim és a rokonság nagy része persze teljesen ellenezte a vegetariánusságot, és mindenféle trükkel próbálkoztak rávenni, hogy legalább a terhesség alatt egyek egy kis halat. Még egy vértesztre is elküldtek, ahol az orvos nagynénim, a vegetariánusság nagy ellenfele, megállapította, hogy egy 12 éves afrikai éhező gyerek fejlettségi állapotában vagyok, és hogy ezentúl muszáj húst ennem:-))) Persze, a további vértesztek, amiket már nem a nagynénim elemzett ki, már mind jó eredményeket mutattak.

Könyvet magyarul sajnos nem találtam a vegetariánus terhességről, de angolul még a vegán terhességről is léteznek könyvek. 

Replies Author Date
*  vegetariánus kismama Adri 2007-10-08 18:24
  Re: vegetariánus kismama Czellár Andrea 2007-10-11 20:13
  Re: vegetariánus kismama Adri 2007-10-18 18:12
  Re: vegetariánus kismama Edit 2008-10-19 19:54
  Re: vegetariánus kismama Adri 2008-10-22 20:31
  Re: vegetariánus kismama Edit 2008-10-22 20:42
  Re: vegetariánus kismama Adri 2008-10-29 21:05
Jump to :

vegetarianizmus , vegetáriánus életmód kezdőlap vegetarianizmus , vegetáriánus életmód kezdőlap